Πατατοσαλάτα με κρέμα αβοκάντο και μπέικον

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες σε κρέμα αβοκάντο και μυρωδικά

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 4 φέτες μπέικον σε κυβάκια
  • 2 αβοκάντο καθαρισμένα
  • 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 1 kg πατάτες σε κύβους
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
  • Άπλωσε τις πατάτες στο ταψί και ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε για περίπου μισή ώρα και άφησέ τες να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το μπέικον και ψήσε για οκτώ λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποίησε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και ανακάτεψέ το με τον κόλιανδρο, το λάδι, το lime και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και ανακάτεψε με προσοχή.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας με το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More