Πατατοσαλάτα με πέστο και ρόκα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

To πεστο δεν είναι μόνο για τα μακαρόνια. Τι… δεν με πιστεύεις; Σου έχω μια απολαυστική πατατοσαλάτα με dressing από πέστο ρόκας. Απλά απολαυστική…

208 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες (περίπου 6 μέτριες)
  • 2 ½ φλιτζάνια ρόκα
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλιτζανιού κουνάρια καβουρδισμένα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια cherry κομμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις πατάτες σε μπολικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
  • Σούρωσέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν. Μετά καθάρισέ τες και κόψτες σε κύβους. Βάλτες σε ένα μεγάλο μπολ
  • Για να φτιάξεις την πέστο βάλε στο μούλτι ή σε μίξερ τη ρόκα, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το νερό, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Συνέχισε να χτυπάς και πρόσθεσε σιγά σιγά το λάδι
  • Ρίξε την πέστο πάνω στις πατάτες και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε τα ντοματίνια
  • Για ντεκόρ μπορείς να ρίξεις από πάνω μερικά κουκουνάρια καθώς και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστή

Tip

Για καβουρδίσεις τα κουκουνάρια άπλωσε λίγο αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι, άπλωσέ τα και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Read More

And More