Πατατόσουπα με πράσο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο συνδυασμός του πράσου με την πατάτα θα δώσει το απαραίτητο twist που ψάχνεις σε κάθε πιάτο. Άσε που η πατάτα θα καταφέρει να σε χορτάσει, απολαυστικά με λίγες θερμίδες…
180 Θερμίδες

Συστατικά

  • 50γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (ή νερό με κύβο πουλερικών)
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • Ψιλοκομμένα chives για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο και σόταρε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα πράσα. Αλατοπιπέρωσε και σκέπασε σε μέτρια φωτιά για 10′ λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Πρόσθεσε τώρα το ζωμό και άφησε τη σούπα σου να πάρει βράση, χωρίς όμως να λιώσουν τελείως τα λαχανικά σου
  • Λιώσε τη σούπα σου με ένα μίξερ χειρός και πρόσθεσε στη σούπα το γιαούρτι ανακατεμένο με το κορν φλάουρ. Συμπλήρωσε και το γάλα και ζέστανε, χωρίς όμως να ξαναβράσεις τη σούπα
  • Σέρβιρε τη σούπα ζεστή με ψιλοκομμένα chives

Tip


Read More

And More