Πατατούλες τυλιγμένες σε μπέικον

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το μυστικό για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ είναι έντονες και παράλληλα ντελικάτες γεύσεις, γρήγορα finger food και παρασκευές που θα συνοδεύσουν το κρασί ή τη σαμπάνια σου! Μια τέτοια είναι και οι πατάτες τυλιγμένες σε μπέικον με δενδρολίβανο και σκόρδο! 

Συστατικά

  • 8 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση οριζόντια
  • 16 μικρές πατατούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πλύνε πολύ καλά τις πατατούλες να μην έχουν καθόλου χώματα πάνω τους
  • Αλάτοπιπερωσε, πασπάλισε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακάτεψε καλά να πάει παντού η γεύση
  • Τύλιξε κάθε πατατούλα με μισή φέτα μπέικον και στερέωσέ την με μια οδοντογλυφίδα
  • Βάλε τις πατάτες σε ταψί και ψήσε μέχρι να μαλακώσει η πατάτα (όταν την τρυπάς με μαχαίρι πρέπει να είναι τρυφερή) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά

Tip


Read More

And More