Πένες φούρνου με καλοκαιρινά λαχανικά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με κολοκυθάκια, λουκάνικο και μπαχαρικά

Συστατικά

  • 230 gr πένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 200 gr λουκάνικο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/4 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 φλ. φρέσκος βασιλικός
  • 230 gr μοτσαρέλα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σους 150 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζέστανε μία κουταλιά λάδι και σοτάρισε τα κολοκυθάκια για τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα κολοκυθάκια, ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το λουκάνικο με την πιπεριά και το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε την ντομάτα στο τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε στη σάλτσα αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια και το βασιλικό και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Πασπάλισε με τη μοτσαρέλα και ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Read More

And More