Πένες με τοματίνια, παρμεζάνα και βασιλικό

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα πιάτο με μεσογειακή γεύση και πάνω από όλα light. Τα πολύχρωμα λαχανικά κάνουν το αποτέλεσμα πεντανόστιμο.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 230γρ. άψητες πένες
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/4φλ. φύλλα βασιλικού
  • 30γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente, χωρίς να προσθέσεις λάδι και αλάτι.
  • Πριν τα στραγγίξεις κράτησε 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο.
  • Σόταρε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε τα τοματίνια, το ζωμό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, και τις ελιές.
  • Μαγείρεψε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και το 1/2 φλυτζάνι που κράτησες από το νερό που έβραζαν.
  • Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βασιλικό και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα και πασπάλισε με παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More