Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο και σπαράγγια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές πένες με πέστο βασιλικού, ψητά σπαράγγια και τρυφερό κοτόπουλου

Συστατικά

  • 500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr πένες ολικής άλεσης
  • 500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 1/2 φλ. ντοματίνια
  • 1/2 φλ. σάλτσα πέστο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι.
  • Άπλωσε τα σπαράγγια σε μία στρώση στο ταψί και ανακάτεψέ τα με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, άφησέ να κρυώσουν και κόψ’ τα σε τέσσερα κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο, ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Ανακάτεψε στην κατσαρόλα τις πένες με το κοτόπουλο, τα ψημένα σπαράγγια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο.
  • Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More