Πέννες με μπρόκολο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα ζυμαρικά προσφέρουν ισχυρή τόνωση στο νευρικό σύστημα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες της οικογένειας Β. Η συνεργική δράση που προέρχεται από την ανάμιξη μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών όπως η βιταμίνες C και Ε, η ολευρωπαΐνη, το λυκοπένιο και το β-καροτένιο, ενισχύει την αμυντική ικανότητα του οργανισμού και την καλύτερη υγεία του δέρματος, της καρδιάς και των αγγείων. Μία γευστική πρόταση πλούσια σε μονάδες ORAC!

Μονάδες Orac 3.910

Συστατικά

  • 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 400 γρ. μπρόκολο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • Μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • Μαύρο πιπέρι,ρίγανη,αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Παράλληλα αχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με νερό
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες, τη μελιτζάνα, το καρότο και τα αχνίζουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, ρίγανη, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και μουστάρδα
  • Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις πένες
  • Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό

Tip


Read More

And More