Πεπόνι σαλάτα με ντομάτα και σος δυόσμου

45' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια δροσερή πρόταση για να συνδυάσεις το αγαπημένο σου πεπόνι σε μια σαλάτα που θα γίνει το δικό σου μυστικό μέσα στη ζέστη. Ελαφριά, φίνα και με υπέροχα αρώματα! Σημείωσε κάπου τον τρόπο παρασκευής της σος δυόσμου. Θα σου φανεί χρήσιμη σε δεκάδες σαλάτες!

Συστατικά

  • ½ ώριμο πεπόνι
  • 4 ώριμες μεγάλες τομάτες (αν βρεις πάρε μοβ)
  • Μερικά φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • Για τη σος δυόσμου: ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 1 φλιτζάνι απαλό λευκό ξύδι
  • 2 tablespoons white sugar

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τη σος: Ξέπλυνε καλά τα φύλλα δυόσμου,. Βάλε μια ιδέα ξύδι και τα φύλλα σε ένα επεξεργαστή και λιώσε να γίνουν ένα. Βάλε βαζί με το ξύδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 20′ λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και φύλαξε τη σος σε γυάλινα μπουκάλια ή βαζάκια αφού τα καθαρίσεις και τα αποστειρώσεις. Η σος θα σου χρειαστεί και για άλλες συνταγές και όπως είναι πολύ δυνατή χρειάζεσαι μικρές ποσότητες κάθε φορά.
  • Κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες. Καθάρισε και το πεπόνι και κόψε σε κυβάκια.
  • Στρώσε στα πιάτα τις ροδέλες τομάτας κάτω και από πάνω το πεπόνι. Βάλε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη σος δυόσμου μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε. Ράντισε με το μείγμα τη σαλάτα σου.
  • Πασπάλισε με το λιαναρόσπορο και σέρβιρε τη σαλάτα σου δροσερή.

Tip


Read More

And More