Πέρκα στη λαδόκολλα με ντοματίνια και πέστο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό φιλέτο πέρκας ψητό με ζουμερά ντοματίνια και αρωματική πέστο βασιλικού

Συστατικά

  • 2 φιλέτα πέρκας
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 gr ντοματίνια πολύχρωμα
  • 3 κ. σούπας πέστο βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Στέγνωσε καλά τα φιλέτα ψαριού και αλατοπιπέρωσέ τα και από τις δύο πλευρές.
  • Άπλωσε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και άλειψέ το με το λάδι.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα πέρκας στο χαρτί και από πάνω ρίξε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Άπλωσε μια κουταλιά πέστο βασιλικού πάνω από το ψάρι και τα ντοματίνια και τύλιξε τη λαδόκολλα σε πακετάκι.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά και άφησε να “σταθεί” εκτός φούρνου για πέντε λεπτά.
  • Άνοιξε το χαρτί και σέρβιρε γαρνίροντας κάθε ψάρι με μία κουταλιά πέστο.

Read More

And More