Πικάντικα χοιρινά κεφτεδάκια burger…

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάχνεις κεφτεδάκια με χοιρινό κιμά, τα κάνεις super καυτερά (ή όσο αντέχεις!) και τα σερβίρεις σαν mini burgers… Τέλεια ιδέα για το finger food party!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 1/3 κ.σούπας αλάτι
  • 4 μικρές καυτερές πιπερίτσες λιωμένες
  • 1/4 φλιτζ. άλμη από πίκλες
  • 5 φέτες λευκό ψωμί ψίχα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 24 μικρά ψωμάκια για μπέργκερ ψημένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και άλειψέ το με το ελαιόλαδο.
  • Βάλε το κρέας, το αλάτι, τις πιπεριές, την άλμη, το ψωμί και τα αυγά σε μεγάλο μπολ. Ζύμωσε το μείγμα καλά.
  • Πλάσε 24 μπιφτέκια και βάλτα στο ταψί να ακουμπάνε το ένα το άλλο.
  • Ψήσε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.
  • Ζέστανε τη σάλτσα σε μεγάλη κατσαρόλα και βάλε μέσα τα μπιφτέκια ίσα να πάρουν μια βράση.
  • Βάλε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και μια κουταλιά σούπας σάλτσα.
  • Στερέωσε με οδοντογλυφίδες και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More