Πικάντικες γαρίδες με λαχανάκια Βρυξελλών

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γρήγορο πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά (γαρίδες) και λαχανικά με μια πικάντικη νότα και που γίνεται μέσα σε μόλις μισή ώρα! Ξεκρέμασε το γουόκ σου για καλύτερα αποτελέσματα!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας φυτικό λάδι (1+1)
  • μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και σε φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζ. φύτρα φασολιών
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (χωριστά το πράσινο και το λευκό μέρος)
  • μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες (κράτα μόνο την ουρά με το κέλυφος)
  • 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • Φετούλες lime ή λεμονιού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο τηγάνι ή ακόμη καλύτερα σε γουόκ ζέστανε τη μία κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σωτάρισε σε δύο δόσεις τα λαχανάκια μέχρι να μαλακώσουν, σύνολο 5 λεπτά Αλατοπιπέρωσε. Βάλε τα λαχανάκια σε βαθιά πιατέλα.
  • Ρίξε στο γουόκ τα φύτρα για ένα λεπτό. Βγάλτα και αυτά στην πιατέλα.
  • Καθάρισε το γουόκ με χαρτί και ρίξε το υπόλοιπο λάδι. Βάλτο στη φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια και σωτάρισε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίξε τις γαρίδες και αλατοπιπέρωσε. Σωτάρισε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, περίπου 4 λεπτά.
  • Ρίξε και τις γαρίδες στην πιατέλα, περίχυσε με το σησαμέλαιο, πασπάλισε με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε με φετούλες lime.

Tip

Για να μπορέσεις να κάνεις τα λαχανάκια... φύλλο και φτερό μπορείς να το κάνεις ή με μαχαίρι ή για ευκολία να τα βάλεις στο μπλέντερ και απλώς να τα χοντροκόψεις, χωρίς να τα λιώσεις όμως!

Read More

And More