Πικάντικες πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή που μας θυμίζει λίγο τη μαμά μας. Η αλήθεια είναι ότι για να τη φτιάξεις πρέπει να έχεις όρεξη και χρόνο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

  • 340γρ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 ντομάτες βρασμένες
  • 4 καυτερές πιπεριές, βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη κύμινο
  • 1+1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1φλ. καλαμπόκι
  • 350γρ μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 140γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά (της επιλογής σου)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα οβάλ ταψάκι 23x33 εκατοστά.
  • Βάλε τις πιπεριές σε ένα μίξερ και λιώσε τες.
  • Ξεφλούδισε τις βρασμένες ντομάτες, τοποθέτησέ τες στο μίξερ μαζί με τις πιπεριές και λιώσε τες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Σόταρέ τα μέχρι να ροδίσουν.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι μέσα στο μίξερ μαζί με τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να λιώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα φασόλια.
  • Ρίξε μέσα στο μπολ τη σάλτσα και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Πρόσθεσε μέσα στο ταψί το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
  • Πασπάλισε από πάνω με το τυρί.
  • Ψήσε για 1 ώρα.
  • Χώρισε το ταψί σε 6 κομμάτια.

Tip


Read More

And More