Πικάντικο κάρυ με αγγούρι και γάλα καρύδας

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ποτέ δεν φανταζόσουν πως το δροσερό αγγούρι θα αποτελέσει το βασικό υλικό για ένα εξωτικό και πικάντικο πιάτο. Αν είσαι fan της ασιατικής κουζίνας, δοκίμασέ το οπωσδήποτε και θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό πιάτο! 

Συστατικά

  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1⁄2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 4 κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • 1⁄2 κ.γ. κουρκουμά
  • 1⁄4 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1 κ.γ. σιναπόσπορο10 φύλλα κάρυ
  • ½ κ.γ. μαύρο σουσάμι
  • Αλάτι
  • Σησαμέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το αγγούρι και κόψε σε κυβάκια. Βάλε σε κατσαρόλα με το γάλα καρύδας, αλάτι και τον κουρκουμά.
  • Στο μεταξύ βάλε μαζί την καρύδα, τις δύο κόκκινες πιπεριές και το κύμινο. Βάλε όλα τα υλικά αυτά μαζί στην κατσαρόλα με το αγγούρι και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε τους σιναπόσπορους, τα φύλλα κάρυ και τις υπόλοιπες πιπεριές σε ένα γουδί και λιώσε καλά. Πρόσθεσε και αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Σέρβιρε με μαύρο σουσάμι και λίγο φρέσκο σησαμέλαιο

Tip


Read More

And More