Πικάντικοι καβουροκεφτέδες με δροσερό αγιολί λεμονιού

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
15
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά crab cakes με spicy γεύση και αρωματική σάλτσα λεμονιού

Συστατικά

Για το αγιολί λεμονιού:

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο

Για τα κεφτεδάκια:

  • 450 gr καβουρόψιχα
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (χωριστά πράσινα και λευκά στελέχη)
  • 5 κ. γλυκού tabasco mild
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μισό φλιτζάνι μαγιονέζα με τον χυμό λεμονιού, την σόγια σος και το λιωμένο σκόρδο.
  • Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την καβουρόψιχα με το τρίμμα ψωμιού, την μαγιονέζα, τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού, το tabasco και τα αυγά.
  • Πλάσε περίπου 24 κεφτεδάκια, παίρνοντας μία κουταλιά από το μείγμα την φορά.
  • Τοποθέτησε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε τα κεφτεδάκια για περίπου τέσσερα λεπτά ανά πλευρά.
  • Άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού και συνοδεύοντας με το αγιολί λεμονιού.

Read More

And More