Πίτα Καισάρειας

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι παραδοσιακή και πικάντικη. Αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και δεν σε ενοχλεί ο παστουρμάς, τότε είναι ο καλύτερος μεζές για κρασάκι!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
  • 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
  • 10 φέτες παστουρμά
  • 1/2 κιλό κασέρι
  • 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
  • Κύμινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κασέρι σε λεπτές φετούλες
  • Καθάρισε τις ντομάτες και κόψε σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • Κόψε τις φέτες του παστουρμά σε πιο λεπτές λωρίδες
  • Βουτύρωσε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώσε 3-4 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο, βουτυρωμένο το κάθε ένα
  • Βάλε μια στρώση τυρί και παστουρμά εδώ κι εκεί πασπαλίζοντας με κύμινο
  • Στρώσε από πάνω τις ντομάτες και το υπόλοιπο κασέρι. Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα 3-4 ακόμη αοφύ τα βουτυρώσεις
  • Ψήσε την πίτα στους 180oC για μισή ώρα περίπου

Tip


Read More

And More