Πίτα με κολοκυθάκια, ρύζι και ρεβύθια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Nigella Lawson έχει έναν μαγικό τρόπο να δένει τα υλικά μεταξύ τους και αυτή η πίτα είναι ένα δείγμα της μαγειρικής ευφυΐας της!

Συστατικά

  • μισό κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 κ.γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • 3 κολοκυθάκια
  • 125 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κονσέρβες των 400 γραμμαρίων έτοιμα ρεβίθια (στραγγισμένα)
  • 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραμμ. φύλλο κρούστας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σώταρε το κρεμμύδι και το κύμινο στο ελαιόλαδο να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τον κουρκουμά και τον κόλιανδρο.
  • Ψιλόκοψε τα κολοκυθάκια και ρίξε τα στο τηγάνι και σώταρε σε δυνατή φωτιά για να μη νερώσουν τα κολοκυθάκια.
  • Μόλις μαλακώσει το κολοκυθάκι ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το ζωμό λίγο λίγο (μισό φλιτζάνι τη φορά).
  • Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός και μαγειρευτεί το ρύζι, βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα ρεβύθια.
  • Αλατοπιπέρωσε όσο χρειάζεται.
  • Βουτύρωσε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο μια κουμπωτή φόρμα 22 εκατοστών.
  • Στρώσε στον πάτο τα 3/4 των φύλλων αφήνοντας έξω από τη φόρμα τα περισσεύματα του φύλλου. Βουτύρωνε κάθε φύλλο που στρώνεις.
  • Ρίξε μέσα στη φόρμα προσεκτικά τη γέμιση και κλείσε την από πάνω με τις άκρες των φύλλων..
  • Βουτύρωσε τα τελευταία φύλλα και βάλε τα από πάνω.
  • Βουτύρωσε το τελευταίο φύλλο και βάλε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tip


Read More

And More