Πίτα με μοσχαρίσιο κιμά και σπαράγγια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη πίτα χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. Για extra γεύση προσθέσαμε μανιτάρια και τυρί.
Θερμίδες: 263/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 220γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 220γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 300γρ. έτοιμη μανιταρόσουπα
  • 220γρ. σπαράγγια με κομμένες άκρες
  • 3/4φλ. μοτσαρέλα τριμμένη με λίγα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Ψέκασε ένα ταψί 33x23 εκατοστά με μαγειρικό σπρέι.
  • Στρώσε τη ζύμη στο ταψί και γύρισε λίγο τις άκρες για να βγει πιο χοντρό το περίγραμμα.
  • Ψήσε σκέτη τη ζύμη για 8 λεπτά.
  • Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει ροζ το κρέας.
  • Στράγγιξε το μείγμα που έχεις στο τηγάνι για να φύγει το περιττό λίπος και επέτρσεψέ το πάλι εκεί.
  • Συνέχισε να μαγειρεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βράσε τα σπαράγγια για 4-6 λεπτά.
  • Αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα και πρόσθεσέ τα μέσα στον κιμά μαζί με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη τσίλι, τη Worcestershire sauce και τη μανιταρόσουπα.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από την προψημένη ζύμη και πασπάλισε με το τυρί μοτσαρέλα.
  • Τοποθέτησε μερικά σπαράγγια από πάνω, σαν πλέγμα.
  • Ψήσε την πίτα για 15 λεπτά και έπειτα αφαίρεσέ τη από το φούρνο.
  • Κόψε σε 6 κομμάτια και μοίρασε ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More