Πίτα με σύκα και αμύγδαλα

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα ελαφρύ γλυκό που αξίζει να δοκιμάσεις.

Θερμίδες: 242/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4+1/2κ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα (σκόνη)
  • 2κ. σούπας ζάχαρη
  • 7κ. σούπας μαργαρίνη κρύα και κομμένη σε κύβους
  • 3κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 3κ. σούπας κρύο νερό
  • 500γρ. σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1κ. σούπας αμύγδαλα φιλέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε καλά τα υλικά.
  • Ρίξε μέσα το βούτυρο και χτύπησε καλά.
  • Πρόσθεσε το λάδι και άφησε τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
  • Πρόσθεσε το παγωμένο νερό χτύπησε καλά τα υλικά.
  • Βάλε τη ζύμη σε μια ζελατίνη, κλείσε την καλά και άφησέ την στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ρίξε τα σύκα σε ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά.
  • Σε μια επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε διάμετρο 30εκ.
  • Τοποθέτησε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάλε μέσα τη ζύμη, άπλωσε τη γέμιση με τα σύκα και γύρισε λίγο τις άκρες προς το κέντρο.
  • Ψήσε την πίτα για 35 λεπτά κι έπειτα κόψε την σε 10 κομμάτια.
  • Πασπάλισε με τα φιλέ αμύγδαλα.

Read More

And More