Πίτα του “βοσκού” με κιμά γαλοπούλας και λαχανικά

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή πίτα με μείγμα κιμά και λαχανικών και επικάλυψη από πουρέ κουνουπιδιού

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr κιμάς γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ⅓ φλ. ντοματοπελτές
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας worcestershire sauce
  • 1 φλ. αρακάς

Για την κάλυψη:

  • 1 πατάτας κομμένη σε κύβους
  • ½ κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι και τον κιμά με αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδί, το καρότο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο για επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ στην κατσαρόλα και ψήσε για τρία λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι με τον κιμά, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα και μετάφερε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίξε και την worcestershire sauce, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε την κομμένα πατάτα με νερό που καλύπτει τα κομμάτια, αλάτισε και άφησε να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, βράσε για έξι λεπτά και πρόσθεσε το κουνουπίδι, βράζοντας για άλλα έξι λεπτά.
  • Σούρωσε τα λαχανικά, ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ λιώσε το μείγμα σε πουρέ, προσθέτοντας το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Αφαίρεσε το δενδρολίβανο από τον κιμά, πρόσθεσε τον αρακά και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
  • Μετάφερε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια, κάλυψε με τον πουρέ και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
  • Γύρισε το φούρνο στο γκριλ γι περίπου τρία λεπτά για να πάρει χρώμα και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Read More

And More