Συνταγή για ανοιχτή πίτα με σύκα

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί η ιδέα της πίτας να σου φαίνεται αρκετά μπελαλίδικη, όμως, αν επιλέξεις την ανοιχτή, τότε μπορείς να μαγειρεύεις με την ησυχία σου. Βάλε σύκο και απλά πες… σύκο – σύκο, κάτσε – κάτσε!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 1/2 κουτ. της σούπας αμύγδαλα τριμμένα (σκόνη)
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 500 γρ. σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κουτ. της σούπας κρύο νερό
  • 7 κουτ. της σούπας μαργαρίνη κρύα και κομμένη σε κύβους
  • 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. της  σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας αμύγδαλα φιλέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτεις το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι και τα χτυπάς καλά.
  • Ρίχνεις μέσα το βούτυρο και χτύπησε καλά. Προσθέτεις σταδιακά το λάδι και αφήνεις τα υλικά να ανακατευτούν καλά. Στο τέλος, προσθέτεις το παγωμένο νερό και χτυπάς για λίγο ακόμη.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε μια ζελατίνη, την κλείνεις καλά και την αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα. Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα κομμένα σύκα μαζί με την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγεις τη ζύμη σε διάμετρο 30 εκ.
  • Τοποθετείς μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζεις μέσα τη ζύμη, απλώνεις τη γέμιση με τα σύκα και γυρίζεις λίγο τις άκρες προς το κέντρο.
  • Ψήνεις την πίτα για 35 λεπτά κι έπειτα την κόβεις σε 10 κομμάτια. Πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα και μοιράζεις.

Read More

And More