Συνταγή για σπανακόπιτα με φέτα

1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το απόλυτο σνακ. Η σπανακόπιτα είναι χορταστική, πεντανόστιμη, θρεπτική και θα την φτιάξεις πανεύκολα. 

Συστατικά

  • 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
  • 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 8 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
  • Αφαιρείς το τηγάνι από το μάτι και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αβγά και τη φέτα και τα ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Σε ένα ταψί, απλώνεις μια στρώση με τα φύλλα της πίτας και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτεις το μείγμα με το αβγό και τη φέτα και το μείγμα από το τηγάνι
  • Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και απλώνεις τη δεύτερη στρώση επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να φτάσεις στις 4 στρώσεις
  • Ολοκληρώνεις με τα υπόλοιπα φύλλα και λίγο ελαιόλαδο
  • Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Την κόβεις και σερβίρεις.

Read More

And More