Συνταγή για σπιτική τυρόπιτα με ανθότυρο

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η κλασική (και αγαπημένη) τυρόπιτα γίνεται πιο… light με το ανθότυρο να παίρνει τη θέση της φέτας.

Συστατικά

  • 250 γρ. Φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. Ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουτ. της σούπας πιπέρι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το ανθότυρο και το πιπέρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αλείφεις ελαφρώς ένα ταξί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνεις το πρώτο φύλλο.
  • Στρώνεις δύο φύλλα, προσθέτεις το μισό ανθότυρο και επαναλαμβάνεις την διαδικασία.
  • Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με το γάλα και περιχύνεις με το μείγμα αυτό την πίτα σου.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Read More

And More