Συνταγή για τραγανή κοτόπιτα

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι μία από τις πιο κλασικές πίτες της φθινοπωρινής περιόδου. Το κοτόπουλο αναμειγνύεται με τα μυρωδικά και τα λαχανικά σου, τυλίγεται στο φύλλο και γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 αβγό
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
  • Χτυπάς το αβγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
  • Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
  • Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και απολαμβάνεις.

Read More

Read More