Συνταγή για χορτόπιτα

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη από πράσινα λαχανικά. Η αγαπημένη σου πρασινάδα “αγκαλιάζει” το τραγανό φύλλο και κάπως έτσι η πίτα αυτή γίνεται το κατάλληλο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

Συστατικά

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. σέσκουλα
  • 100 γρ. πράσα
  • 100 γρ. λάπαθα
  • Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γρ. φέτα, παραδοσιακή και αλμυρή
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα (ακόμη)
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Φύλλο για πίτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα χορταρικά σου και τα κόβεις σε μικρότερες μερίδες. Τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και τα αφήνεις να αποβάλλουν τα υγρά τους.
  • Θρυμματίζεις τη φέτα σου και την προσθέτεις στο μπολ με τα χορταρικά σου.
  • Χτυπάς το γάλα με το αβγό και το περιχύνεις στο μείγμα με τα χόρτα και τη φέτα. Ανακατεύεις.
  • Ξεπαγώνεις το φύλλο για πίτα και το ανοίγεις προσεκτικά με έναν πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο.
  • Ραντίζεις ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνεις δύο φύλλα στη βάση. Γεμίζεις το ταψί με την μισή ποσότητα από το μείγμα με τα χορταρικά σου. Απλώνεις ένα φύλλο και προσθέτεις την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζεις με δύο ακόμη φύλλα, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και σχηματίζεις μικρές τρυπούλες με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα μπολάκι, χτυπάς το υπόλοιπο γάλα και το ελαιόλαδο.
  • Περιχύνεις με το μείγμα αυτό την πίτα σου και ψήνεις για 70 λεπτά στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Μοιράζεις σε κομμάτια, αφού πρώτα πλησιάσει τη θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More