Συνταγή για ζεστά πατατοπιτάκια

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τις μέρες που η θερμοκρασία πέφτει, η πατάτα είναι η καλύτερη επιλογή για να ετοιμάσεις ένα ζεστό, μαμαδίστικο πιάτο. Αυτά τα πατατοπιτάκια είναι ιδανικά για να τα πάρει το παιδί και στο σχολείο.

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι

Για τη γέμιση:

  • 4 μεγάλες πατάτες, καλά καθαρισμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Λίγο ματσάκι άνηθος
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. του γλυκού φύλλα δυόσμου
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολάκι, διαλύεις τη μαγιά με το νερό και το αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά, προκειμένου να ομογενοποιηθεί.
  • Στον κάδο ενός μίξερ, ρίχνεις το αλεύρι και το ξύδι και χτυπάς με το γάντζο για 1 λεπτό. Ανεβάζεις την ένταση στο γρήγορο και προσθέτεις το ελαιόλαδο και τη διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνεις μέχρι η ζύμη σου να μην “ξεκολλάει” από τα τοιχώματα.
  • Ραντίζεις με ελαιόλαδο ένα μπολ και μεταφέρεις την έτοιμη ζύμη σου. Αφήνεις στην άκρη για 1 ώρα, προκειμένου να φουσκώσει.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, σιγοβράζεις τις πατάτες σου για 20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πάπρικα και τον μαϊντανό. Προσθέτεις τις πατάτες και ρίχνεις ένα ανακάτεμα.
  • Κόβεις τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνεις έναν πάγκο και τα ανοίγεις προσεκτικά.
  • Στο κέντρο της κάθε ζύμης, προσθέτεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση, τη λαδώνεις και την κλείνεις πολύ προσεκτικά.
  • Μεταφέρεις τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 35 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το ταψί και έτοιμα!

Read More

And More