Πίτσα μορταδέλλα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πικάντικη, νόστιμη και από τα χεράκια σου! Μια ιδέα καταπληκτική για συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους και καλή ταινιούλα!

Συστατικά

  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. συμπυκωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γκούντα και έμενταλ είναι ιδανικό)
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • 10 ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  • 10 φέτες μορταδέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε την μαγιά. Άφησε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το αλάτι
  • Στη συνέχεια ανακάτεψε το αλεύρι ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά να γίνει μια ζύμη
  • Βγάλε τη ζύμη και δούλεψέ τη σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Βάλε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και γύρισέ τη να λαδωθεί από όλες τις πλευρές σκέπασε με πετσέτα και άφησε να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα
  • Στη συνέχεια χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρι και άφησε ακόμη 45 λεπτά να πάρει περισσότερο όγκο
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι όσο πιο λεπτή μπορείς
  • Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για 10-15 λεπτά σκέτη και στη συνέχεια να προσθέσεις τα υλικά
  • Άλειψε λίγο ελαιόλαδο και στρώσε χυμό ντομάτας με το μπούκοβο
  • Στρώσε από πάνω τις φέτες μορταδέλα και πασπάλισε με τη φέτα
  • Άπλωσε από τις ελιές και κάλυψε με το τριμμένι τυρί
  • Ψήσε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να λιώσει το τυρί (αν η ζύμη είναι προψημμένη)

Tip


Read More

And More