Pizza για “πρωινό”

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ξεχωριστή pizza με αυγά και φέτα που μπορείς να απολαύσεις για πρωινό!

Συστατικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για pizza
  • ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματοπολτός
  • 4 αυγά
  • 100 gr φέτα
  • 1 φλ. μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250°C.
  • Ζέστανε σε μία μικρή κατσαρόλα λάδι σε χαμηλή φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τον πελτέ και τον πολτό ντομάτας και βράσε σε χαμηλή φωτιά.
  • Πλάσε για λίγο την έτοιμη ζύμη, ώστε να απλώσει στην επιφάνεια ψησίματος με ελάχιστο αλεύρι.
  • Ρίξε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και δημιούργησε δύο “ανοίγματα” στην ντομάτα.
  • Σπάσε τα αυγά ώστε να τοποθετηθούν μέσα στα “ανοίγματα” και ρίξε από πάνω τη φέτα.
  • Ψήσε την pizza για 7-10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά αλλά να “κρατάει” ο κρόκος.
  • Μόλις ετοιμαστεί, ράντισε την pizza με λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Tip


Read More

And More