Pizza στο τηγάνι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εναλλακτική πίτσα με λαχανικά και μυρωδικά

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 350 gr μοτσαρέλα
  • 150 + 150 gr παρμεζάνα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 kg ζύμη για πίτσα
  • καλαμποκάλευρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 φλ. kale
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόθερμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι να ζεσταθεί για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σκόρδο λιωμένο και το ελαιόλαδο και σε ένα άλλο μπολ τη μοτσαρέλα με τη μισή παρμεζάνα.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια και βάλε τη μισή ζύμη και άρχισε να την επεξεργάζεσαι με τα χέρια σου μέχρι να ανοίξεις ένα στρογγυλό φύλλο περίπου 30 εκατοστών.
  • Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και πασπάλισέ το με το καλαμποκάλευρο,
  • Βάλε τη ζύμη στο τηγάνι με προσοχή και άλειψέ την με το λάδι και το σκόρδο και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Ρίξε από πάνω δύο φλιτζάνια από το μείγμα τυριών, μισά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μισό kale και τέσσερις αντζούγιες.
  • Ρίξε από πάνω άλλο μισό φλιτζάνι από τα τυριά και μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Ψήσε την πίτσα μέχρι το ζυμάρι να χρυσίσει και το τυρί να λιώσει, για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Βγάλε την πίτσα και σπάσε ένα αυγό στη μέση, αλατοπιπέρωσέ το και ξαναβάλε να ψηθεί για άλλα έξι λεπτά
  • Μετάφερε την πίτσα σε μια επιφάνεια κοπής και άλειψε το ψωμί με επιπλέον λάδι και σκόρδο.
  • Πασπάλισε με έξτρα παρμεζάνα και ρίγανη και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.
  • Πασπάλισε το τηγάνι με λίγο ακόμη καλαμποκάλευρο και επανάλαβε τη διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.

Read More

And More