Portobello γεμιστά με γαρίδες

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Καθαρά Δευτέρα αλλά και γενικότερα η Σαρακοστή λατρεύουν τα ριζότο θαλασσινών! Να λοιπόν μια έξυπνη ιδέα σερβιρίσματος σε νόστιμο “πιάτο” από μανιτάρι πορτομπέλο! 

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 4 μεγάλα Πορτομπέλο μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • Ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ και ράντισε τα μανιταράκια σου με ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε τις γαρίδες στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια βάλε τα μανιτάρια να ψηθούν επίσης για 5 λεπτά και να μαλακώσουν
  • Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε το αρμπόριο να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και αλατοπιπέρωσε
  • Στη συνέχεια ενσωμάτωσε στο ριζότο σου το ζωμό λαχανικών 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να το πιει το ρύζι
  • Αφού το ριζότο σου είναι κρεμώδες και μαλακό, πρόσθεσε τις αγκινές, τις πιπεριές και το κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια.
  • Τέλος βάλε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά
  • Βάλε τα μανιτάρια σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και γέμισε με το ριζότο σου. Στόλισε κάθε ένα με δύο γαριδούλες και γάρνιρε με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό ψιλοκομμένο

Tip

Αν δεν έχεις αρμπόριο, δοκίμασε να κάνεις το ίδιο με ένα γλασέ ρύζι, προκειμένου να δημιουργήσεις την κρεμώδη υφή που χρειάζεται το πιάτο

Read More

And More