Πορτοκαλόπιτα με κρούστα αμυγδάλου

100 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εύκολη και γευστική επιλογή που μπορείς να απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα! Μια πορτοκαλόπιτα που θυμίζει τάρτα, μόνο που η βάση είναι φτιαγμένη από τραγανό αμύγδαλο.
Θερμίδες: 227/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 140γρ. αμύγδαλα
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 1κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Για τη γέμιση:
  • 3/4φλ. τυρί cottage με λίγα λιπαρά
  • 1/4φλ. μέλι
  • 3κ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 1κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 19°C.
  • Πάρε ένα ταψάκι για τάρτα 22 εκατοστών και τοποθέτησε στον πάτο μια λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων, χτύπησε ελαφρώς τα αμύγδαλα.
  • Μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε στο μπολ το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το λάδι καρύδας και λίγο αλάτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά με τα χέρια σου μέχρι να γίνει το μείγμα σε μορφή θρύμματος.
  • Πρόσθεσε το ασπράδι αυγού και συνέχισε να ανακατεύεις με τα χέρια.
  • Μετέφερε το μείγμα στο ταψί και στρώσε το ομοιόμορφα στον πάτο και στις άκρες.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησε τη βάση να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165°C.
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη γέμιση στον επεξεργαστή τροφίμων.
  • Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο υγρό.
  • Κατά διαστήματα ανακάτευε με μια σπάτουλα τη γέμιση γιατί κάποια υλικά μπορεί να κολλήσουν στον πάτο ή στα πλάγια.
  • Ρίξε προσεκτικά τη γέμιση πάνω στη βάση.
  • Βάλε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 35 λεπτά.
  • Βγάλε την πίτα από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τοποθέτησε την πίτα στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια.

Tip


Read More

And More