Πορτοκαλόπιτα με νιφάδες βανίλιας

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Είναι αρκετά εύκολη. Συνδυάζει την τραγανή γεύση των cookies με την πορτοκαλένια γεύση μιας κρέμας από τυρί κρέμα…

Συστατικά

  • 1 δόση ζύμη για cookies (χωρίς τις σταγόνες σοκολάτας)
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 240 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλτιζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. λικέρ εσπεριδοειδών
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ.γ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βανίλια (θα τις βρεις στα είδη ζαχαροπλαστικής)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
  • Ετοίμασε τη ζύμη για cookie, χωρίς να προχωρήσεις στη διαδικασία του ψησίματος
  • Πίεσε τη ζύμη σε ένα πυρέξ να φτιάξεις μια στρώση 3 εκατοστών. Φρόντισε να ντύσεις και τα πλαϊνά με τη ζύμη σαν να φτιάχνεις μια τάρτα
  • Ράντισε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σε μέτριο μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και το λικέρ για περίπου 1 λεπτό
  • Πρόσθεσε και τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα στο μίξερ για 2 λεπτά ακόμη
  • Άπλωσε το μείγμα πάνω από τη ζύμη  και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά να πάρει ωραίο καστανό χρώμα στο κέντρο
  • Άφησε να κρυώσει για 1 ώρα και κόψε σε ορθογώνιες μπάρες
  • Βάλε σε μπεν μαρί την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τις νιφάδες βανίλιας να λιώσουν
  • Άπλωσε το μείγμα της κρέμας επάνω από τις μπάρες, άφησε να κρυώσει και σέρβιρε

Tip

Έχουμε το μυστικό  για να ωριμάσει το άγουρο πορτοκάλι σου και να είναι έτοιμο για το γλυκό. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More