Ποσέ αχλάδια με γιαούρτι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για όσες επιθυμούν κάτι γλυκό και ελαφρύ. Μια συνταγή ιδανική για κάθε δίαιτα.
Θερμίδες: 117/ μερίδα

Συστατικά

  • 3/4φλ. χυμό μήλου
  • 1/2φλ. χυμό ροδιού
  • 1 κομμάτι από τη φλούδα του πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 150γρ. γιαούρτι 2%
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το χυμό μήλου, το χυμό ροδιού, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Πρόσθεσε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για 10-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα και άφησε ο υγρό να βράσει για 10 λεπτά ακόμα.
  • Ρίξε το υγρό πάνω από τα αχλάδια και βάλε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  • Ανακάτεψε τη βανίλια με το γιαούρτι.
  • Σέρβιρε μισό αχλάδι σε κάθε πιάτο και πρόσθεσε από πάνω το χυμό και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

 

Tip


Read More

And More