Ποσέ αυγά με σπανάκι και σος

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Σου δείχνουμε τον τρόπο να μαγειρέψεις και να αναδείξεις τα ποσέ αυγά. Συνδύασέ τα με λαχανικά και μια ιδιαίτερη σος, πάνω σε ένα φρυγανισμένο ψωμί.
Θερμίδες:251/ μερίδα

 

Συστατικά

  • Για τη σος:
  • 2κ. σούπας μαγιονέζα light
  • 2κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • Για τα ποσέ αυγά:
  • 1/4φλ. λευκό ξύδι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8φλ. baby σπανάκι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ψωμάκια ολικής αλέσεως φρυγανισμένα
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
  • 4 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σος:
  • Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη σος μαζί με μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό.
  • Χτύπησε τα υλικά.
  • Για τα ποσέ αυγά:
  • Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξύδι.
  • Όταν βράσει το νερό κάνε μια μικρή ρωγμή στα αυγά και άφησέ τα να “κυλήσουν” μέσα στο νερό.
  • Μαγείρεψε για 3-5 λεπτά και αφαίρεσέ τα με μια κουτάλα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια.
  • Μετά από δύο λεπτά ρίξε και το σπανάκι και άφησέ το μέχρι να μαλακώσει.
  • Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.
  • Στρώσε στο ψωμάκι την ντομάτα, από πάνω το σπανάκι, το αυγό και ρίξε τη σος.

Tip


Read More

And More