Συνταγή για ινδικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

2 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν σου αρέσουν οι έθνικ γεύσεις ή απλά θέλεις να ανταμείψεις τον ουρανίσκο σου με κάτι διαφορετικό, τότε αυτή η συνταγή για ζεστό και απολαυστικό κοτόπουλο είναι ό,τι έψαχνες.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 2 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν
  • 2 κουτ. της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένα και καλά καθαρισμένα
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 συσκευασία ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και σε λειτουργία γκριλ.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα μπαχαρικά της συνταγής, το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Καθαρίζεις και κόβεις σε μερίδες το κοτόπουλο και το μαρινάρεις με το μείγμα του παραπάνω μπολ. Μεταφέρεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ραντίζεις με ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψί και ψήνεις το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ακριβώς.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτεις λίγο κύμινο και πάπρικα και γεμίζεις την κατσαρόλα με τον ντοματοπελτέ και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζεις σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας, για 20 λεπτά.
  • Προσθέτεις στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ανακατεύεις προσεκτικά, σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει για 20 λεπτά.
  • Μεταφέρεις το φαγητό σε μπολάκια, συνοδεύεις με ρύζι και κόλιανδρο και μοιράζεις σε μερίδες.

Read More

And More