Ένα ζεστό κοτοπουλάκι που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγο χρόνο και να απολαύσεις σε ακόμα λιγότερο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένες σε τετραγωνάκια
 - 3 μεγάλα αβγά
 - 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
 - 1/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι σε σκόνη
 - ελαιόλαδο
 - 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
 - 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 - 2 κουτ. της σούπας ξύδι
 - 2 κουτ. της σούπας soy sauce
 - 1/4 κουτ. της σούπας ginger
 - 1/4 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
 - Χυμός από ένα πορτοκάλι
 - 1/2 κουτ. του γλυκού πιπεριά σε σκόνη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ginger, τη soy sauce και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά.
 - Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το καλαμποκάλευρο και το νερό. Ανακατεύεις και το προσθέτεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το μείγμα σου να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
 - Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι και το καλαμπόκι. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι και τα αβγά.
 - Μόλις το μείγμα “δέσει”, μαρινάρεις το στήθος κοτόπουλο προσεκτικά από όλες τις πλευρές.
 - Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το στήθος κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά και ψηθεί στο βαθμό που θέλεις εσωτερικά.
 - Μόλις το κοτόπουλο σου αποκτήσει κρούστα, προσθέτεις στο τηγάνι αυστηρά για ένα λεπτό τη σος με το πορτοκάλι. Ανακατεύεις και απομακρύνεις από τη φωτιά.
 - Σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο με ρυζάκι ή μία φέτα λεμόνι.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.