Το κοκκινιστό κοτόπουλο συνοδεύεται απίθανα με ρύζι, ζυμαρικά και τηγανητές πατάτες. Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο που λατρεύει όλη η οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 φύλλο δάφνης
- 800 γρ. τριμμένες ντομάτες
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
- Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ρίχνεις 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ το γυρνάς για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 4 ακόμη λεπτά
- Ρίχνεις το σκόρδο, την πάπρικα και τη δάφνη και το αφήνεις 2 λεπτά
- Προσθέτεις τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Κλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να σιγοβράσει για μία περίπου ώρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ