Συνταγή για κοτομπουκιές με κρούστα από βρώμη

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ναι, η βρώμη δεν είναι βασικό συστατικό μόνο σε γλυκές συνταγές. Στη σημερινή, γίνεται η καλύτερη κρούστα για τα chicken nuggets που χρόνια αγαπάς!

Συστατικά

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 3/4 του φλιτζανιού τρίμμα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1/4 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 φλιτζάνι ασπράδι αυγών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και απλώνεις τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τη βρώμη, το τρίμμα καρύδας, τη σκόνη σκόρδου σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, την καπνιστή πάπρικα. Χτυπάς μέχρι τα υλικά σου να αποκτήσουν την υφή τρίμματος.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς το ασπράδι αυγού.
  • Βουτάς τις μπουκιές κοτόπουλου πρώτα στο ασπράδι αβγού και έπειτα στο μείγμα με τη βρώμη, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
  • Τοποθετείς τις κοτομπουκιές στο ταψί και ψήνεις για 20-25 λεπτά.

Read More

And More