Συνταγή για κοτόπουλο με μέλι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το τρυφερό κοτόπουλο – που αγαπάς και απολαμβάνεις από μικρή – σε μία πιο μοντέρνα και άκρως γευστική του εκδοχή. 

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπαράγγια σε μπουκιές
  • 2 φλιτζάνια φουντίτσες μπρόκολου
  • 1/4 του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουτ. της σούπας corn flour
  • 1 κουτ. της σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια με το μπρόκολο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ και επανάφερε το τηγάνι στη φωτιά.
  • Ρίξε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το κομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με το λεμόνι, το μέλι, το cor flour, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και βράσε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Αφαίρεσε το φαγητό από το τηγάνι, μοίρασέ το σε πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Read More

And More