Yummy!

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γευστικά, αρωματικά και άκρως αγαπημένα, με τις πατατούλες να απογειώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση τους. 

Συστατικά

  • 2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού γλυκιά μουστάρδα
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι
  • Δενδρολίβανο
  • 3 κουτ. της σούπας πορτοκάλι
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τη μουστάρδα, το μέλι, το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνεις και με ένα κουτάλι ανακατεύεις το μείγμα σου.
  • Παράλληλα, πλένεις με λίγο νερό τα μπουτάκια σου, αφαιρείς το λίπος και αρχίζεις να τα μαρινάρεις, περνώντας τα από το μείγμα του μπολ.
  • Τοποθετείς τα μαριναρισμένα μπουτάκια σε ένα βαθύ ταψί και συνοδεύεις με πατάτες, τις οποίες έχεις καθαρίσει και γαρνίρει με δενδρολίβανο.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς C, ρίχνεις λίγη ρίγανη και λεμόνι και απολαμβάνεις!

Read More

Read More