Πράσινη καρμπονάρα με σπανάκι και μασκαρπόνε

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η καρμπονάρα έχει απίθανα υλικά και θυμίζει την αυθεντική συνταγή με το κρεμμύδι και τα αυγά, μόνο που έχει και κάτι πράσινο! Υπέροχο σπανάκι και λίγο τυρί μασκαρπόνε για να γίνει πιο κρεμώδης!

Συστατικά

  • 350g μπουκατίνι ή σπαγγέτι
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 125 ml λευκό κρασί
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 125 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
  • 40 γραμμ. πεκορίνο (ή παρμεζάνα) τριμμένο
  • 200 γραμμ. φύλλα από σπανάκι baby
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 35 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο έξτρα πεκορίνο (ή παρμεζάνα) για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Εν τω μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε το κρασί και σιγόβρασε για 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί.
  • Βάλε τα αυγά, το μασκαρπόνε, το τριμμένο πεκορίνο σε μπολ και ανακάτεψε.
  • Πιπέρωσε καλά το μίγμα σου.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και βάλε τα πίσω στην κατσαρόλα (σε χαμηλή φωτιά).
  • Ρίξε το κρεμμύδι, το μίγμα του αυγού, το σπανάκι, το λεμόνι και το ξύσμα και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβριρε με λίγα καρύδια και πεκορίνο τριμμένο σε φλούδες.

Tip

Μπορείς να παραλείψεις τα καρύδια εάν έχεις θέμα αλλεργίας ή δεν σου αρέσει η γεύση τους!

Read More

And More