Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ψητές γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα με πικάντικες γαρίδες, φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο

Συστατικά

Για την σαλάτα:

  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα
  • 1 φλ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
  • 1 φλ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια
  • 1 φλ. τσιπς τορτίγιας σπασμένα

Για το dressing κόλιανδρου:

  • 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
  • 1/2 φλ γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός από 1 lime
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μηλίτης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε τον κόλιανδρο με το γιαούρτι, το σκόρδο, τον χυμό lime και το αλάτι για ένα λεπτό.
  • Ρίξε σιγά-σιγά το λάδι και το ξύδι, όσο το μπλέντερ συνεχίζει το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λάδωσε ελαφρά ένα ταψί.
  • Βάλε τις γαρίδες στο ταψί, ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και αλατοπίπερο και άπλωσέ τες σε μια στρώση.
  • Ψήσε τις γαρίδες για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το μαρούλι και από πάνω τις ψητές γαρίδες.
  • Συνέχισε με τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τα φασόλια και τον κόλιανδρο.
  • Περίχυσε την σαλάτα με το dressing, πρόσθεσε το αβοκάντο και τα τσιπς τορτίγιας και σέρβιρε.

Read More

And More