Πράσινη σαλάτα με κρουτόν, αυγά και πέστο από αβοκάντο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Δροσερή και light. Θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν κυρίως πιάτο.

Θερμίδες: 159/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σαλάτα:
  • 3 αυγά βραστά κομμένα
  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σαν σπαγγέτι
  • Αλάτι
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Για τα κρουτόν:
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κύβους
  • 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • Για το πέστο:
  • 1/2φλ. + 1 κ. σούπας αβοκάντο λιωμένο
  • 2κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 1φλ. φρέσκο βασιλικό
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια σε ένα κόσκινο, πασπάλισε με αλάτι και πίεσέ τα για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Τοποθέτησε το ψωμί σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ το με το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
  • Ρίξε το ψωμί σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Τοποθέτησε τον πουρέ αβοκάντο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες και λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε το βασιλικό και το ελαιόλαδο και συνέχισε να το χτυπάς.
  • Πρόσθεσε τα αυγά, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το αλάτι, το βασιλικό, το πέστο και τα κρουτόν σε ένα μπολ και ανακάτεψε τη σαλάτα.
  • Μοίρασε σε 8 πιάτα.

Read More

And More