Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ μπίρας

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χυμός λεμονιού, μπίρα και μια σειρά από μυρωδικά επάνω από την τρυφερή και πικάντική ρόκα, το σπανάκι και συνοδευόμενη από αυγό και λαχταριστή φέτα. Χορταστικό πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας.
200 Θερμίδες

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και 2 κ.σ χυμό lime
  • ½ φλιτζάνι μπύρα
  • 1 ½ κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ μαραθόσπορο
  • ½ κ.σ κόλιαντρο σε σκόνη
  • Πιπέρι Καγιέν
  • ½ φλιτζάνι καρύδια, ελαφρά σπασμένα
  • 4 φλιτζάνια ρόκα
  • 3 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 αυγά βρασμένα καλά
  • 90 γρ τυρί φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό λεμονιού και Lime μαζί με μισό φλιτζάνι βραστό νερό για 30 λεπτά.
  • Πρόσθεσε την μπύρα και χτύπησε σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το μαραθόσπορο, το κόλιανδρο, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι. Χτύπα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και απαλό μείγμα
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, καβούρδισε ελαφρά το καρύδι για δύο περίπου λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακάτεψε την ρόκο, το σπανάκι και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • Μοίρασε σε πιάτα και σέρβιρε με το βραστό αυγό σε φέτες, το τυρί φέτα σε κυβάκια και τα καβουρδισμένα καρύδια
  • Ράντισε με το dressing μπύρας

Tip


Read More

And More