Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και παντζάρι

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πορτοκάλι θα δώσει φρεσκάδα σε κάθε πιρουνιά, ενώ όλα αυτά τα λαχανικά θα γίνουν ο καλύτερος τρόπος να πάρεις βιταμίνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά από ένα και μόνο πιάτο.
Θερμίδες 180

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαρούλι σγουρό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη και πλυμένη
  • 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • Το χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 2 μέτρια παντζάρια βρασμένα σε φετούλες
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα λαχανικά σου μαζί στη σαλατιέρα και ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε τις φέτες το πορτοκάλι, το παντζάρι και το κουκουνάρι. Τέλος ρίξε και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Βάλε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη μαγιονέζα. Αλατοπιπέρωσε και χτύπησε καλά
  • Περίχυσε με το dressing τη σαλάτα σου και σέρβιρε

Tip


Read More

And More