Πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες και αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα εποχής με γαρίδες φούρνου και ώριμο αβοκάντο

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. κόκκινα φασόλια
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 1 φλ. τσιπς τορτίγιας σπασμένα

Για το dressing:

  • 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 σκελίδες
  • χυμός από 1 lime
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μηλόξυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το dressing βάλε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ και χτύπησέ τα για περίπου ένα λεπτό.
  • Λίγο-λίγο άρχισε να προσθέτεις το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Ανακάτεψε τις γαρίδες με το λάδι, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και άπλωσέ τες στο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντάς τες πλευρό στα μισά του χρόνου.
  • Σε μια σαλατιέρα βάλε το μαρούλι, τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τα φασόλια και τον κόλιανδρο.
  • Περίχυσε τα υλικά με το dressing και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε και το αβοκάντο και τα τσιπς τορτίγιας και σέρβιρε.

Read More

And More