Pretty woman: Σαλιγκάρια a la bourguignon

4 'Ωρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θυμάσαι τη σκηνή με την Julia Roberts να παλεύει να βγάλει ένα σαλιγκάρι από το κέλυφος μπροστά στα γοητευμένα μέτια του Richard Gere. Aυτή είναι η νόστιμη και gourmet συνταγή…

Συστατικά

  • 48 σαλιγκάρια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
  • 10 γρ. αλεύρι
  • 2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σέλερι (μόνο το μίσχο)
  • 1 καρότο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Aλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. ψύχα ψωμιού τριμμένη
  • Για τη γέμιση βουτύρου bourguignon: 250 γραμ. βούτυρο
  • 35 γρ. κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα σαλιγκάρια με άφθονο νερό για να καθαρίσουν 
  • Βάλε σε μια μεγάλη λεκάνη και κάλυψε με νερό στο οποίο έχεις προσθέσει το ξίδι, λίγο αλάτι και μια πρέζα αλεύρι. Άφησε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες
  • Ξέπλυνε και πάλι σε μπόλικο νερό και βάλε στην  κατσαρόλα να ζεματίσεις τα σαλιγκάρια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά
  • Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό
  • Βγάλε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος και αφαίρεσε τη μαύρη “ουρά”. Μην πετάξεις τα κελύφη
  • Βάλε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι, το καρότο και το μαϊντανό σε μια μεγάλι κατσαρόλα με το κρασί και πρόσθεσε τα σαλιγκάρια
  • Το νερό θα πρέπει ίσα ίσα να τα καλύπτει
  • Άφησε να γίνουν στο ζουμί τους για 3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Βράσε και τα κελύφη για μισή ώρα, στράγγιξέ τα, πλύνε τα σε κρύο νερό και στέγνωσέ τα
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το βούτυρο bourguignon. Θα πρέπει για να σε διευκολύνει το βούτυρο να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Γέμισε τα κελύφη με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο bourguignon και στη συνέχεια με ένα σαλιγκάρι
  • Κάλυψε και πάλι με λίγο βούτυρο και σέρβιρε

Tip

Φοβάσαι πως θα μαυρίσει η αγαπημένη σου κατσαρόλα από τις πολλές ώρες βράσιμο; Δες εδώ πως θα αστράφτει σαν καινούρια για πάντα

Read More

And More