Ψάρι αλά Σπετσιώτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

To πιάτο των αντιοξειδωτικών και των ωμέγα λιπαρών! Η παρουσία του σκόρδου στη συνταγή επαυξάνει τις διατροφικές ιδιότητες του πιάτου προσδίδοντας αντιμικροβιακή και αντιυπερτασική προστασία. Ελαφρύ και πολύ, πολύ γευστικό ψαράκι λοιπόν…

Μονάδες Orac 1715

Συστατικά

  • 1 μεγάλο λευκό ψάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κιλά ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και ξεφλούδισε τις ντομάτες. Κόψε σε κομμάτια σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και βράσε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά
  • Λίγο πριν αποσύρεις από τη φωτιά ρίξε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Γύρισε τη σάλτσα σε ταψί, στρώσε από πάνω τις φέτες το ψάρι, αφού τις αλατίσεις ελαφρά και λίγη ακόμη από τη σάλτα επάνω από τα φιλέτα
  • Περίχυσε με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα

Tip


Read More

And More