Ψαρονέφρι με σος μαύρου κερασιού

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ψαρονέφρι είναι το πιο μαλακό κομμάτι του χοιρινού. Βγες στην αγορά και βρες ολόγλυκα μαύρα κεράσια που θα γίνουν η ιδανική σου σος για ένα gourmet πιάτο!

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ψαρονέφρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 1 φλιτζάνι μαύρα κεράσια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
  • Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και σόταρε τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα
  • Βγάλε και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
  • Αλατοπιπέρωσε το κρέας και ζέστανε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σόταρε το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και άφησε για περίπου 10 λεπτά. Βγάλε από το φούνο και τύλιξε το ψαρονέφρι με αλουμινόχαρτο να παραμείνει ζεστό και άφησε στο φούρνο
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το ξίδι, τα κεράσια σε μέτρια φωτιά και άφησε να βράσουν. Λιώσε τα κεράσια με ένα πηρούνι και άφησε να ψηθεί ακόμη 5-6 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε να ομογενοποιηθούν
  • Σέρβιρε με το ψαρονέφρι σε φετούλες γαρνιρισμένο με τη σος κερασιών

Tip


Read More

And More