Ψαρόσουπα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι από τις πιο ντελικάτες και νόστιμες σούπες. Δοκίμασέ την…αν επιλέξεις με φροντίδα τα ψάρια που θα βάλεις θα γίνει πεντανόστιμη.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες πατάρες
  • Ψάρι (Σκορπιός, Μπακαλιάρος, Κοκκινόψαρο) για σούπα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 2 σελινόριζες ψιλοκομμένες
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε και καθάρισε τα ψάρια σου
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βαλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε τα λαχανικά σου και το ψάρι και σκέπασε με νερό (θέλει αρκετό, να τα σκεπάζει καλά)
  • Αλατοπιπέρωσε
  • Άφησε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 1 ώρα
  • Αφού βράσει στίψε το λεμόνι μέσα στη σούπα
  • Αφαίρεσε το ψάρι και καθάρισέ το από τα αγκάθια
  • Σέρβιρε τη σούπα με το φιλέτο του ψαριού στο πλάι
  • Το ψάρι τρώγεται υπέροχα με λίγο φρέσκο λάδι και αλατοπίπερο

Tip

Αν θέλεις πρόσθεσε μικρές γαρίδες και καραβίδες στη σούπα σούπα σου. Θα πάρει απίθανη γεύση.

Read More

And More